Sunday, April 7, 2013

What's in my handbag TAG!

Hello...bloggers!!!

hari ni nak buat entri 
What's in my handbag TAG!
saya kena TAG oleh Wiida Ribbon
so, let's check this out!


VOIR
Tote Bag

ini la bag saya yang selalu guna
kadang-kadang je tukar
ikut mood
saya suka Voir Tote Bag ni sebab ianya kalis air
saya dah tak suka bag jenis macam kulit tu
susah nak jaga paling teruk cepat rosak
merekah kulitnya macam kulit kering mengelupas tu
huhuhu


 Victoria's Secret 

dalam gambar je nampak besar
hakikatnya kecil
muahaha
saya dapat beli dengan harga rendah dari harga asal
sebab menang Bidding seorang seller ni
beberapa tahun lalu
tak banyak benda boleh muat


 Everyday/Basic Makeup

Revlon Super Lustrous Lipstick Matte Cocoa Craving

lipstick kegemaran saya sehingga kini
jenis matte tapi tidak mengeringkan bibir
warna natural yang super cantik
selalu pakai.. tengok je la dah pendek

MAC Mellowarm Frost 

warna orange yang cantik!
I love it

Silkygirl Fruitti Tropical Blis Trio SPF15

the best lip balm so far!
strawberry dah habis
sekarang giliran lemon pula

OXY Face Powder Sweetie Honey

suitable for oily skin


Esprit & Vincci

antara benda yang wajib dibawa iaitu
payung dan long purse
ada orang kata, "uiyooo.. payung mahal"
tak tahu la samada itu ejekan tau apa
ok, biar saya jelaskan di sini
saya bukannya nak berlagak 
sebelum ni saya beli juga payung harga RM10-RM12
dalam satu bulan tu beli sampai 3-4 kali
disebabkan payung tu rosak
patah sebab berkarat
katakan la korg di tempat saya
korg sanggup beli ke payung RM10 dalam setahun
yang di mana dalam sebulan kena beli 3-4 kali payung?
tu sebab saya beli payung Esprit
harga cuma RM50+ saja
tapi bayangkan sudah masuk 2 tahun payung Esprit ni
masih lagi dalam keadaan baik dan tak berkarat
walaupun saya ada terlupa untuk mengeringkannya
korg boleh fikir dah berapa wang boleh korg jimat
so, sila berfikir secara luas ok!

long purse dari Vincci tu pula harga asal RM80+
selepas 80% sale sempena CNY
saya cuma bayar RM20+


Perfume & Body Mist

saya selalu bawa perfume botol besar sebab puas nak sembur
wakakaka
kadang-kadang je bawa yang vial
body mist pun jarang bawa
saya selalu tukar-tukar perfume & body mist
ikut mood


 Hair Spray & Serum

antara tiga ni saya akan selang-seli membawanya


 Makeup

buat masa ni saya tiada cosmetic pouch yang sesuai
saya cuma letak dalam poket(poket???) yang ada dalam bag
hehehe


 Hand Sanitizer & Hand Cream

hand sanitizer dan hand cream antara yang mesti dibawa
Hello Kitty hand sanitizer tu saya gantung di bag
nampak comel tau!


 Random

tisu, minyak kayu putih dan krim jerawat merupakan benda wajib
berada dalam handbag saya
kalau takde saya akan rasa lain
mesti terasa ada yang kurang
selain itu, The Body Shop Tea Tree Blotting Tissues 
kena bawa dan juga gula-gula

thanks to Wiida sebab TAG saya
best juga tau main TAG ni
boleh kongsi antara sesama blogger

ok, tiba giliran saya pula untuk TAG

saya nak TAG :



blogger lain pun boleh join
jangan lupa comment, letak link korg
supaya saya boleh tahu siapa yang join

Happy TAG!

^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

24 comments:

  1. Mcm kenal je yg nama Sarah tu.hehe. Terkezuttt ni nama pertama kena tag.haha. Seronok juga tag2 mcm ni. InsyaAllah sis buat juga. Thanks 4 the tag puteri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... lepas ni boleh la saya skodeng apa dalam bag sis. ;P

      Delete
    2. haha. bole je puteri. cantik purse kuning vincci tu. xpe puteri, biarla orang nk perli pkai mahal2. mahal ni ade benefitnya, kuar duit mmg byk tp gunalah bertahun2 pn still maintain kualitinya. material pn x semudahnya rosak klu mahal2. kang pkai rm5, air hujan pn tembus.hehe. btw, silkygirl lipbalm mmg yg terbaik setakat ni. :)

      Delete
    3. terima kasih, sis. mula-mula rasa kurang selesa juga. warna kuning la katakan. jarang orang guna purse warna kuning. lebih-lebih lagi warna kuning antara warna yg kurang digemari ramai tapi saya suka warna kuning. selalu juga orang tengok-tengok, sah la mereka tengok purse saya. pelik kali kan? haha... statement sis, pakai RM5 air hujan pun tembus tu tak boleh tahan. kelakar pula. hahaha... ya, dah banyak jenis saya cuba lipbalm. Silkygirl Fruitti Trio juga yang paling terbaik! kakak saya tidak lagi merungut bibirnya kering. ;)

      Delete
  2. Wah, byk jugak awak isi dalam beg yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juga la tapi bukan semua saya bawa. hehe... saya TAG Alyaliza juga..;)

      Delete
  3. waaaa! awk tag sy..insyaAllah akn wt..kna kasi clear beg dlu bru blh msuk blog..mcm hutan belantara dh..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ok, shu. saya tunggu tau. ;)

      Delete
  4. Replies
    1. dah tengok! hehe.. saya pun ada VS Endless Love tapi botol lama. ;)

      Delete
    2. best kan bau dia.bau mcm shampoo herbal essences:D terima kasih sbb sudi jenguk blog:)

      Delete
    3. a'ah bau macam shampoo herbal essences tapi tak sure jenis mana satu. w/pun bau agak strong sikit tapi best juga. hehe.. sama-sama, Syaz. terima kasih juga sebab sudi baca blog saya yang tak seberapa ni. ;)

      Delete
  5. wahhh banyak jugak barang! oxy face powder tu okay ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, Aida. Oxy face powder tu untuk kulit berminyak. setakat saya guna, ada la juga membantu mengurangkan minyak diwajah. :)

      Delete
  6. cantik purse Vincci tu, warna kuning pulak tu Nice... :) Betul tu, better beli barang yg durable even skali bayar terasa mahal but in long run lebih berbaloi daripada keep buying benda yg tak tentu kualitinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, Magic Chic. jarang orang pakai purse warna kuning kan? hehe.. kita beli benda mahal untuk penggunaan jangkamasa lama. mungkin kerana ianya payung tu sebab orang rasa tak perlu beli yang mahal. huhu..

      Delete
  7. salam petang,dya follower sini iyer..jemput singgah my blog ya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat malam, dya. hehe.. thank you. follow you back. ;)

      Delete
  8. WOW! Puteri! Best nye your bag leh masuk byk menda! Nak beli jugak la nanti. haha. Sbb kan AWAK, saya bawa my body mist ke class too! hahah. asyik spray body je every couple of hours. Addicted dgn bau dia. SEDAP VICTORIA SECRET BODY MIST! I bawa selang seli; Secret Craving and Love Spell.

    Mula2 bau Love Spell mmg tak sedap. Lama2 jadi sedap. Agree with you. I rasa sedap bile bau kat tgn my friend. jadi UUMM! hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli la. ada 2 pilihan warna. hitam dan coklat ke kalau tak silap. lupa la pula. hehe.. saya pun selang-seli bawa sampai keliru sendiri nak bawa mana satu sebab terlalu banyak pilihan. haha.. Love Spell memang yum! tengok namanya pun cantik. ;)

      Delete
  9. bag perempuan mesti ada mcm2 kan hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti...kalau boleh nak sumbat semua.haha.. :D

      Delete
  10. o best ni. nak buat entry mcm ni jugaklah ^_^

    ReplyDelete
  11. puteri, sis dh bt tag ni. hehe. jemput baca. =)

    ReplyDelete