Friday, April 26, 2013

Starbucks : Mocha Cookie Crumble Frappuccino, Caramel Frappuccino & Caramel Macchiato

Hello... bloggers!!!



hari Rabu lalu saya dan kawan keluar lunch
semata-mata nak beli Starbucks
ada minuman baru kembali semula
Mocha Cookie Crumble Frappuccino
dan 
Chocolate Cookie Crumble Frappucino
saya sudah tentu pilih
Mocha Cookie Crumble Frappucino
sedap!
tapi minuman kegemaran saya di Starbucks ni
hujung tahun baru ada iaitu Toffee Nut
lama nak tunggu
pheew!
suka sangat sebab ada sprinkle
yumm...
selain tu saya juga suka Java Chip dan Caramel
dua tu saja yang saya selalu beli kalau ke Starbucks


Mocha Cookie Crumble Frappuccino



Caramel Frappuccino
saya punya
dapat free sebab beli guna kad Starbucks 10x
so, dapat la 1 free size Grande

Caramel Macchiato Hot
bf saya punya
dia suka Caramel tapi saja bagi cuba yang lain
sebab dia suka rasa Coffee yang kaw-kaw gitu
hehe...


minuman mana pilhan anda jika ke Starbucks?

^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

12 comments:

  1. will try this! sab xberapa reti order starbucks, sebb x berapa familiar dgn menu dia, selalu order from coffee bean je.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coffee Bean pun sedap. sab selalu order apa di sana? saya suka Blackforest Mocha Frapp & Hazelnut Frapp. :)

      Delete
  2. berkeroncong perut sis tgk air ni. ice blended mmg fav. sis pn mcm sabrina, x bape familiar dgn menu. sbb x pnh skali pn minum kt sana. slalu minum kt oldtown je

    ReplyDelete
    Replies
    1. minuman di Oldtown pun sedap! saya suka Oldtown White Coffee Signature Freezy & Xi Mut. makanan pun sedap-sedap.:)

      Delete
  3. Java Chip Frappuccino my fav tapi teringin nk rasa green tea tapi tak kesampaian lagi.hope sedap:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Java Chip Frappuccino sedap! Green Tea Frappuccino pun sedap. cuba la.;)

      Delete
  4. Java chip frappucino tu rasa dia macam mane ye? :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Java Chip Frapp rasa coklat. Ada cip coklat. Peminat coklat yang tegar kena cuba. Hehe. :)

      Delete
  5. kalau ke sanaa . nak order cemana ? tak tahu menu . dah order dia tanya macam macam .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Iffah.

      Selalu barista(pekerja) akan tanya nak size apa. Mcm size tall(small), grande(medium) atau venti(large). Lps tu barista akan tya nak cream atau tidak dan tya siapa nama. Itu saja. ;)

      Delete