Friday, July 25, 2014

RAYA TAG 2014

Hello... bloggers!!!


Lama kan saya tak update blog?
Idea tu banyak tapi tahap kemalasannya melebihi idea.

Hari ni nak mulakan dengan RAYA TAG 2014.
Tag ni saya tengok kat seorang blogger yang awesome iaitu Wiida.
Orangnya comellll sangattt.

Sepatutnya tag ni kena buat video tapi memandangkan saya tiada kamera,
maka saya buat versi tiada video la yea. :P

XXXXXX

1. What are your raya traditions?

Selalu masak untuk makan pagi raya. Adik-beradik berkumpul, ikut giliran

masing-masing la sebab semua dah kahwin. 


2. How many and what kind of baju raya are u getting? 

Tahun ni ada 4 pasang. 3 tempah dan 1 tu dah pakai semasa majlis resepsi
kahwin hari tu. (Pakai je balik..hehe)
 Baju rekaan Jovian Mandagie (Chantilly Carina). Baju tu baru 'release' (Zalora) masa beli.
So, dikira baju baru la. Hikhik. Semua baju kurung moden.


3. What's your favourite makeup look for raya.

Makeup ikut warna baju. Masa raya la nak pakai makeup 'havoc' sikit selain
pergi majlis kahwin. Bila lagi nak melaram kan? :P 


4. What's your fav raya dish and kuih? 
Satay, nasi himpit/ketupat, kuah kacang, laksa, biskut kacang hijau,
batang buruk dan makmur. Nyum nyum...


5. Balik kampung mana? 
Dulu memang tinggal di kampung sendiri. Sekarang dah kahwin balik kampung
suami pula. (Teruja) ;)


6. Fav kasut raya? 
Wedges dan sandal.


7. How many houses do u visit? 
Banyak. Ikut keadaan.


8. How many open houses in the month? 
1 je cukup. Kadang tiada sebab sentiasa rumah terbuka. Wakaka.


9. Duit raya dapat berapa or dah tak dapat? 
Selalu beratus juga la. Tak sabar nak raya. Weee...


10. Ultimate fav part about raya.
Makan, minum dan duit raya. Amacam, terbaik kan? :P


Saya nak TAG :


dan semua yang telah baca blog ni!


Thanks for reading. (^-^)"



Apa kata anda? KOMEN je ...

Wednesday, May 21, 2014

Giveaway Prize by bloobsblurbs!!!

Hello... bloggers!!!

Aa... Lamanya tak update blog!
Do u miss me? Hihi.
Hari ni nak share dengan korg GA yang baru-baru ni saya menangi. Yeay!

Saya ada join GA by bloobsblurbs
Tak sangka pula menang.
Thank you, dear. :)

Bila tahu diri ini salah seorang pemenang, cepat-cepat contact.
Takut nama pemenang lain dipilih kalau tak respon. Pheww!

Kenapa saya nak sangat menang GA ni?
*GA makeup mahal pun saya sekerat jalan buat. ahaks!*
Sebab ada Bath & Body Works CANDLE!!!!!
Oh hemmm geee... screammmmmmmm...

I love BBW candle so much!

Ok, mari cuci mata hadiah GA yang saya dapat.


Island Waters

Bath & Body Works 
Scented Candle



1st time dapat candle yang penutupnya ada corak begini.
Sebelum ni dapat yang plain saja.


Sila klik untuk lebih jelas



Bau fresh sweet. Ahhh... wangi sangat!
Tak sia-sia pilih Island Waters.
Bau memang menepati citarasa saya.

Mode happy sangat tahu!
BBW candle ni bukannya senang nak dapat.
Harga pun boleh tahan mahal bagi size mini.


(>__<)"



NYC 

NEW YORK COLORS

IndividualEyes



1st time juga dapat makeup brand NYC ni.
Sebelum ni pernah dengar dan tengok je...



e.l.f Studio | 60ml

Makeup Mist & Set

with Aloe, Green Tea, Cucumber,
and Vitamins A, C & E 



Snow girl

Strawberry & Rose Plus Gluta Whitening Body Serum


Kila Doll

Diamond Platinum Mask




Thanks for reading!




Apa kata anda? KOMEN je ...

Tuesday, April 22, 2014

TAG : 25 Fun Questions

Hello... bloggers!!!

Picture : Google


1. Where were you 3 hours ago?
Somewhere.

2. Is there anything pink within 10 feet of you?
Yes. 

3. What are you wearing right now?
Clothes.

4. What are the colours of your bedrooms walls?
White.

5. Who is the last person you sent a message or comment /BBM?
Mr. F.

6. What does your last text message say?
Secret.

7. Can You Taste The Difference Between Pepsi And Coke?
Yes!

8. Is your hair curly or straight?
Straight.

9. Which is the hardest thing you ever had to do?
Making choice.

10. Favorite 2 color combination?
Blue & White.

11. What is your favorite accessory?
Ring, bracelet, earrings & necklace.

12.Which current celebrity’s style do you admire most?
Fazura & Elfira Loy.

13. What is your favorite fashion store/shop?
Voir, H&M & Cotton On. 

14. When was the last time you drove out of town?
Saturday.

15. With the exception of the computer, what can you hear?
TV.

16. What was the last thing you bought?
Maybelline Color Tattoo Summer 2013 & Fall 2012 edition.

17. What is the first thing you think of when you wake up in the morning?
What time is it?

18. Favorite Food?
Mom's cooking, Chicken rice & SR Absolute chocolate cake.

19. Biggest turn off?
Wrong spell/write my name, smoker & liar.

20. What do you always have on you/wear?
Clothes.

21. What does your screen name mean/ how did you come up with it?
Flower garden/from my parents.

22. Favorite style of top/blouse?
Simple & comfortable. 

23. Favourite tv show?
Hawaii Five-O, Make it Or Break it, CSI's & many more.

24. What is a favorite TV show from your childhood?
Dragon Ball, Cardcaptor Sakura & many more.

25. What does your dream bedroom look like?
Like the picture above.


I'm tagging all of you!


(^-^)"


Apa kata anda? KOMEN je ...