Wednesday, May 21, 2014

Giveaway Prize by bloobsblurbs!!!

Hello... bloggers!!!

Aa... Lamanya tak update blog!
Do u miss me? Hihi.
Hari ni nak share dengan korg GA yang baru-baru ni saya menangi. Yeay!

Saya ada join GA by bloobsblurbs
Tak sangka pula menang.
Thank you, dear. :)

Bila tahu diri ini salah seorang pemenang, cepat-cepat contact.
Takut nama pemenang lain dipilih kalau tak respon. Pheww!

Kenapa saya nak sangat menang GA ni?
*GA makeup mahal pun saya sekerat jalan buat. ahaks!*
Sebab ada Bath & Body Works CANDLE!!!!!
Oh hemmm geee... screammmmmmmm...

I love BBW candle so much!

Ok, mari cuci mata hadiah GA yang saya dapat.


Island Waters

Bath & Body Works 
Scented Candle



1st time dapat candle yang penutupnya ada corak begini.
Sebelum ni dapat yang plain saja.


Sila klik untuk lebih jelas



Bau fresh sweet. Ahhh... wangi sangat!
Tak sia-sia pilih Island Waters.
Bau memang menepati citarasa saya.

Mode happy sangat tahu!
BBW candle ni bukannya senang nak dapat.
Harga pun boleh tahan mahal bagi size mini.


(>__<)"



NYC 

NEW YORK COLORS

IndividualEyes



1st time juga dapat makeup brand NYC ni.
Sebelum ni pernah dengar dan tengok je...



e.l.f Studio | 60ml

Makeup Mist & Set

with Aloe, Green Tea, Cucumber,
and Vitamins A, C & E 



Snow girl

Strawberry & Rose Plus Gluta Whitening Body Serum


Kila Doll

Diamond Platinum Mask




Thanks for reading!




Apa kata anda? KOMEN je ...

Tuesday, April 22, 2014

TAG : 25 Fun Questions

Hello... bloggers!!!

Picture : Google


1. Where were you 3 hours ago?
Somewhere.

2. Is there anything pink within 10 feet of you?
Yes. 

3. What are you wearing right now?
Clothes.

4. What are the colours of your bedrooms walls?
White.

5. Who is the last person you sent a message or comment /BBM?
Mr. F.

6. What does your last text message say?
Secret.

7. Can You Taste The Difference Between Pepsi And Coke?
Yes!

8. Is your hair curly or straight?
Straight.

9. Which is the hardest thing you ever had to do?
Making choice.

10. Favorite 2 color combination?
Blue & White.

11. What is your favorite accessory?
Ring, bracelet, earrings & necklace.

12.Which current celebrity’s style do you admire most?
Fazura & Elfira Loy.

13. What is your favorite fashion store/shop?
Voir, H&M & Cotton On. 

14. When was the last time you drove out of town?
Saturday.

15. With the exception of the computer, what can you hear?
TV.

16. What was the last thing you bought?
Maybelline Color Tattoo Summer 2013 & Fall 2012 edition.

17. What is the first thing you think of when you wake up in the morning?
What time is it?

18. Favorite Food?
Mom's cooking, Chicken rice & SR Absolute chocolate cake.

19. Biggest turn off?
Wrong spell/write my name, smoker & liar.

20. What do you always have on you/wear?
Clothes.

21. What does your screen name mean/ how did you come up with it?
Flower garden/from my parents.

22. Favorite style of top/blouse?
Simple & comfortable. 

23. Favourite tv show?
Hawaii Five-O, Make it Or Break it, CSI's & many more.

24. What is a favorite TV show from your childhood?
Dragon Ball, Cardcaptor Sakura & many more.

25. What does your dream bedroom look like?
Like the picture above.


I'm tagging all of you!


(^-^)"


Apa kata anda? KOMEN je ...

Wednesday, April 16, 2014

TAG : Drugstore Diva

Hello... bloggers!!!

Saya di TAG oleh kawan baik saya, Nabilah.
TAG yang menarik untuk dibuat. Yay!
Sesiapa pun boleh join k...


Foundation

Maybelline Dream Matte Mousse

Saya suka foundation ni sebab sesuai dengan kulit.
Pakai dengan sponge yang lembap memang terbaik la!


Powder

Maybelline Clear Smooth BB Silk Poreless White

Bedak ni saya dapat hadiah Giveaway dari Maybelline.
Bedaknya ringan dan jenis 2-way cake.


Concealer

Maybelline Pure Concealer Mineral 

Satu-satunya concealer yang saya ada. Hohoho.
Hasil ok. Boleh la cover sikit-sikit.


Blush

I love blusher very much!
Dulu takut nak cuba sebab takut nampak seperti badut. :P
Bila dah cuba, terus suka. <3<3<3


Bronzer

Milani Baked Bronzer | MUA Mosaic Bronzer

Bronzer ni penting juga dalam solekan.
Boleh konturkan wajah kita.


Eyeshadow

L'oreal Infaillible | Maybelline Color Tattoo | Catrice

Antara eyeshadow ready-to-go saya.
Kalau kelam kabut memang pakai ni terutama color tattoo. Senang.


Lipstick

NYX Soft Matte Lip Cream | MUA Lip Boom | Revlon Super Lustrous

Ketiga-tiga lipstick ni jenis matte.
Suka jenis matte sebab tahan lama sikit.


Lipbalm

Maybelline Baby Lips (USA) | Silkygirl | EOS

Oleh kerana saya tiada spesifik Highlighter, saya gantikan Lipbalm.
Lipbalm ni penting untuk mengelakkan bibir kering.
So yeah, ini la antara lipbalm kegemaran saya.


Mascara

Maybelline the Falsies Volum' Express Waterproof

Saya dah cuba pelbagai jenis mascara.
Ternyata Maybelline juga pilihan hati. Wee...


Brow Liner & Eye Liner

MUA Intense Glitter Eye Liner | Maybelline Master Brow

Sebenarnya saya jarang pakai eyeliner warna hitam waktu siang.
Saya lebih suka warna coklat atau cream.
Untuk kening pula saya suka master brow sebab warnanya tidak terlalu gelap,
bentuk oval dan jenis twist.


That's all~

(^-^)"


Apa kata anda? KOMEN je ...