Wednesday, April 16, 2014

TAG : Drugstore Diva

Hello... bloggers!!!

Saya di TAG oleh kawan baik saya, Nabilah.
TAG yang menarik untuk dibuat. Yay!
Sesiapa pun boleh join k...


Foundation

Maybelline Dream Matte Mousse

Saya suka foundation ni sebab sesuai dengan kulit.
Pakai dengan sponge yang lembap memang terbaik la!


Powder

Maybelline Clear Smooth BB Silk Poreless White

Bedak ni saya dapat hadiah Giveaway dari Maybelline.
Bedaknya ringan dan jenis 2-way cake.


Concealer

Maybelline Pure Concealer Mineral 

Satu-satunya concealer yang saya ada. Hohoho.
Hasil ok. Boleh la cover sikit-sikit.


Blush

I love blusher very much!
Dulu takut nak cuba sebab takut nampak seperti badut. :P
Bila dah cuba, terus suka. <3<3<3


Bronzer

Milani Baked Bronzer | MUA Mosaic Bronzer

Bronzer ni penting juga dalam solekan.
Boleh konturkan wajah kita.


Eyeshadow

L'oreal Infaillible | Maybelline Color Tattoo | Catrice

Antara eyeshadow ready-to-go saya.
Kalau kelam kabut memang pakai ni terutama color tattoo. Senang.


Lipstick

NYX Soft Matte Lip Cream | MUA Lip Boom | Revlon Super Lustrous

Ketiga-tiga lipstick ni jenis matte.
Suka jenis matte sebab tahan lama sikit.


Lipbalm

Maybelline Baby Lips (USA) | Silkygirl | EOS

Oleh kerana saya tiada spesifik Highlighter, saya gantikan Lipbalm.
Lipbalm ni penting untuk mengelakkan bibir kering.
So yeah, ini la antara lipbalm kegemaran saya.


Mascara

Maybelline the Falsies Volum' Express Waterproof

Saya dah cuba pelbagai jenis mascara.
Ternyata Maybelline juga pilihan hati. Wee...


Brow Liner & Eye Liner

MUA Intense Glitter Eye Liner | Maybelline Master Brow

Sebenarnya saya jarang pakai eyeliner warna hitam waktu siang.
Saya lebih suka warna coklat atau cream.
Untuk kening pula saya suka master brow sebab warnanya tidak terlalu gelap,
bentuk oval dan jenis twist.


That's all~

(^-^)"


Apa kata anda? KOMEN je ...

Friday, April 4, 2014

March Favorites 2014

Hello... bloggers!!!


March Favorites 2014




Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Nak cerita dulu pengalaman guna Cetaphil ni.
Kira ni pilihan terakhir la katakan sebab sebelum ni guna MooGoo.
Memang tiada efek pun MooGoo tu pada kulit saya. *sigh*
Mula-mula pakai Cetaphil bosan juga sebab tiada buih. 
So, tak nak membazir terpaksa la habiskan. Mahal weh.
Dalam 2 minggu tu saya perasankan kulit saya dah tak kering.
Terutama di kaki sebab saya selalu skip pakai lotion di sana.
Lepas tu kulit hitam akibat sunburn pun menggelupas tapi tak sakit la.
Jangan risau k!
Lepas tu hitam pada lutut pun dah semakin cerah.
Serius terkejut sangat dan rasa happy!
Tiada satu pun wash/scrub/exfoliator dapat buat begitu seperti Cetaphil.
Sekarang kulit yang sunburn telah sekata dan tiada lagi kulit kering.
Siapa ada eczema dan kulit sangat kering tu cuba la Cetaphil.

100% recommend this for sure!



Buktinya saya telah re-stock Cetaphil ni.
Beli yang pack of 2 sekali.
Jimat sikit dan ada free Moisturizing Cream lagi.

Product : Cetaphil Gentle Skin Cleanser (Face & Body)
Weight : 473ml
Suitable : For All Skin Types
Rating : 10/10

- Mild, Soothing
- Ideal for face, hands & body
- Help skin retain needed moisture
- Rinses easily and leaves skin feeling soft, smooth & healthy
- Non-irritating Formula
- Softens as it cleans
- mild enough to cleanse a baby's delicate skin
- Non-comedogenic
- Frangrance free
- Dermatologist recommended


Sunsilk Nourishing Soft & Smooth Spray

Sebelum ni guna L'oreal Nutri-Gloss Conditioning Spray.
Tak pernah tukar ke brand lain.
Plus, saya suka pakai jenis spray sebab senang.
Kali ni terasa nak mencuba brand lain.
Sunsilk spray ni best juga cuma saya tak suka baunya. Hehe.
Kalau nak pakai kena goncang dulu sebab ada 2 lapisan.



Maybelline Dream Mousse Blush (50) Cloud Wine

Satu-satunya Maybelline blush jenis mousse yang saya ada.
Saya beli di Mysale. Tak banyak shade masa tu.
Apa yang bestnya blush ni senang nak pakai.
Tidak melekit, warna sangat cantik dan jenis shimmer + micro glitter.
I love shimmer & glitter! <3



Product : Maybelline Dream Mousse Blush 
Shade : Cloud Wine (50) (Natural Plum Rose)
Type : Shimmer + Micro glittery.
Weight : 5.75g (Glass Jar)
Rating : 10/10



Revlon Colorburst Matte Balm

Saya pilih shade Audacious sebab tertarik dengan warnanya.
Ada 2 warna 'orange' sebenarnya tapi Audacious ni lain sikit.
Ianya warna tangerine. 
Terus teringat pada buah tangerine. Sedapnya!



Product : Revlon Colorburst Matte Balm
Shade : Audacious (Tangerine Orange)
Type : Matte
Weight : 2.7g
Rating : 9/10 


Catrice Cosmetics Pure Shine Colour Lip Balm | Don't Think Just Pink

Dah lama dapat colour lip balm ni cuma dalam bulan Mac tu baru pakai. :D
Hadiah GA dari Kak Fatimahearts.
Sebab utama saya peramkan colour lip balm adalah warnanya.
Tapi saya cuba juga dan terus suka sebab sangat moist dan shine.
1st time pakai baby pink tau! Huahua.
Bila perhatikan nampak nice juga. :P
Boleh tengok review di sini.


Rimmel London Lasting Finish by Kate Lipstick | Kiss Of Life 111 

Lipstick ni antara wishlist saya.
Beli di ASOS time sale.
Lipstick ni jenis matte.
Boleh tengok review di sini.


That's all~


(^-^)"



Apa kata anda? KOMEN je ...

Monday, March 31, 2014

Haul : Sephora, Watsons & Clinique

Hello... bloggers!!!

SEPHORA

Soap & Glory Clean, Girls body wash 500ml | RM29.00

Susah nak dapatkan body wash ni tau.
Selalu sold out. Mungkin sebab murah kot.
So happy dapat juga men'try body wash ni.
Thanks, Nabilah sebab tolong belikan. :)

Soap & Glory Glad Hair Day Shampoo + Conditioner 250ml/each | RM35.00/each

Kebetulan tengah cari shampoo.
Saya terus terfikir Soap & Glory.
Baru-baru ni cuba Clear, mak aihh terus berkelemumur. 
Harap shampoo ni sesuai dengan saya.


Watsons

Cetaphil Gentle Skin Cleanser 473ml/each +
Moisturizing Cream 15g/each (Free) | RM84.00 for 2 

Belian kedua saya. 
Beli terus 2 botol pada 1 harga dan ada free lagi. 
Jimat sikit la...



essence powder brush | RM 15.90

Beli ni sebab nak tengok apa bezanya dengan warna pink tu.
Memang berbeza sebab yang pink tu jenis blush brush.
Kes tak tengok nama. Haha.


essence smokey eyes brush | RM6.90

Ini pula beli sebab saja nak cuba.
Alasan tak boleh pakai. :P



Maybelline Crayon Brow (Brown) | RM9.90

Saja nak cuba jenis Crayon ni.
Sambil mencari warna coklat yang cantik.



Silkygirl Precision Brow Liner 02 Dark Brown | RM12.50

Ini pun sama juga saja nak cuba.
Jenis twist. Senang nak guna.


CLINIQUE

CLINIQUE All About Eyes 15ml | RM140

Beli ni sebab nak kurangkan lingkaran gelap bawah mata.
Mahal memang mahal tapi apa boleh buat. 
Tutup mata je beli ni.


Thanks for reading!


(^-^)"



Apa kata anda? KOMEN je ...