Monday, September 30, 2013

September Favorites 2013

Hello... bloggers!!!

Hari ini merupakan hari terakhir dalam bulan September.
"Wake me up when September ends..."
Teringat terus pada lagu tu.

Tiba masanya untuk mengetahui barang kegemaran pada bulan September.
Semuanya ada sembilan. Wah, kebetulan pula kan?
Semasa menaip baru saya perasan. Haha.


:: Rimmel London Moisture Renew Lipstick (180 Vintage Pink) ::

Lipstick Rimmel London pertama saya. Yay!
Saya suka lipstick ni sebab warnanya yang tidak pink sangat.
Ia lebih kepada pink + purple gitu. Sangat cantik. 


:: Ecotools Custom Coverage Buffing ::

Ecotools merupakan antara berus yang berkualiti dan lembut.
Salah satu wishlist saya yang dah tercapai. Yippie!
Berusnya sangat padat. Nak apply powder rata je.


:: Maybelline Dream Bouncy Blush (30 Candy Coral) ::

Saya sangat mahukan blush ni dari dulu lagi. Happy sangat bila dapat.
FYI, warnanya tidak pigmented tapi saya tidak kisah pun sebab
blush tak perlu nak pigmented bagai. Kenapa, mahu jadi badut ke? Hoho.
Warnya cantik sangat. Nampak natural kalau pakai. Terbaik!


:: Maybelline Color Tattoo (10 Fierce & Tangy) ::

Kali ini saya jadikan ia sebagai cover dark circle dan eyebag.
Caranya letak secara nipis lepas tu dab kan dengan concealer.
Jangan takut tak akan jadi orange punya. Cuba la!


:: Maybelline Color Tattoo (35 Tough as Taupe) ::

Mula-mula tengok warnanya macam tidak cantik.
Tapi bila dah pakai terus terpikat. 
Warnanya cantik gabungan grey + purple. I love it!


:: L'oreal Color Infaillible 24Hr UK Version (024 Bronze Divine) ::

Ini merupakan eyeshadow kegemaran saya. 
Warnanya sangat cantik.
Seperti pakai 3 warna green olive, gold dan bronze.


:: L'oreal White Perfect Transparent Rosy Whitening Night ::

Saya bukannya nak sangat putihkan kulit wajah.
Saya tertarik sebab nak pakai krim malam yang ringan dan tidak melekit.
Setakat ni hasilnya ok. Kulit saya jadi halus dan krimnya tidak melekit.


:: St. Ives Blemish Control Green Tea Gel Cleanser ::

  Cleanser ni memang best. Ianya menyegarkan dan bau pun sedap.
Saya baru guna seminggu. Hasilnya setakat ni ok. 
Mana ada terus 100% kan? Kita tengok hasilnya selepas habis 1 botol.


:: Stage Keep It Clean Brush Cleaner ::

Brush cleaner pertama saya beli. Maksud saya yang khas untuk berus la.
Bersih, cepat kering, jimat masa dan wangi.
Berminat? Boleh la klik banner HiShop di atas. Saya beli di sana la.


Sekian.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Love you all...


Selamat malam!


^___^



Apa kata anda? KOMEN je ...

Saturday, September 28, 2013

Rimmel London, Stage, Maybelline, Biore & Keep Calm And Shop On

Hello... bloggers!!!

Ada beberapa benda dah lama nak share tapi terlupa.
Dah lama juga beli dalam 2 minggu lalu rasanya.


Rimmel London Moisture Renew Lipstick 

Warna : Vintage Pink
Kod : 180
Berat : 0.14 oz 4g
Harga : RM26.50

Made in England


Stage Keep It Clean Brush Cleaner 

Berat : 190ml
Harga : RM25.00

Made in Malaysia



Rimmel lipstick ni dah lama nak cuba.
Oleh kerana di tempat saya tiada kaunter Rimmel, maka saya beli secara online.
Dan paling saya bengang, seminggu kemudian saya ternampak kaunter Rimmel.
Harganya murah daripada beli online. Oh kenapakah! 



Walaupun nama Vintage Pink, warnanya tidak pink sangat.
Warna pink tapi purple undertone la gitu.

Saya sangat suka lipstick Rimmel ni. 
Baunya sedap dan packaging pun ok.



Kalau korang tiada masa nak cuci berus atau malas tunggu berus kering
boleh la guna stage brush cleaner ni.
Lepas spray, lap pada tisu atau tuala sehingga berus tu tiada lagi kotoran.
Apa yang best spray ni selain menjimatkan masa, bau pun wangi.
Tetapi berus kena cuci juga tau sekurang-kurangnya sebulan sekali.
Paling bagus seminggu atau dua minggu sekali dengan Johnson's Baby Shampoo.



Maybelline Makeup Remover Eye & Lip

Berat : 70ml
Harga : RM13.++


Sebelum ni dah pernah guna makeup remover jenis oil dari Maybelline ni.
Ada la berbotol-botol juga. Lepas tu stop sebab guna Biore wipes.
Lepas tu teringin nak guna semula.
Nak juga guna jenama lain tapi takut tidak sesuai dengan kulit.


Biore Pore Pack Sweet Floral

Berat : 10 Strips
Harga : RM10.++


Jika sebelum ni saya cuba Jasmin, kali ni cuba Sweet Floral pula.
Pernah guna bedak Zaitun warna ungu? Ala.. bedak dulu-dulu tu.
Baunya seperti itu la. Bau lembut.
Ianya edisi terhad. Maknanya kalau habis, habis la. Hehe.



Keep Calm And Shop On Notebook

Harga : RM14.15


Mula-mula nampak terus terpikat sebab comel.
Thanks to my friend, Sabrina Tajudin sebab bagitau di mana beli. Muah!
Helaian kertasnya ada print seperti muka depan. Sangat comel!
Selain itu, ada banyak warna dan berlainan ayat.
Masa beli ada warna mint blue (nak ini), orange (nak ini juga) & pink (oh no!).
Mungkin tempat lain ada banyak warna lagi. 


Jika ada pertanyaan atau komen, jangan malu-malu ok!


^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

Wednesday, September 25, 2013

ETUDE HOUSE Missing U Hand Cream :: Cerulean Warbler :: Sweet Cotton Candy

Hello...bloggers!!!

Saya nak perkenalkan kawan baru saya.
Dia comel sangat!
Tapi dia tidak boleh bercakap.

Kawan saya ni ada kisah yang sangat menyayat hati.
Sedih juga la bila tahu.
Jom, baca kisahnya...

Story of Cerulean Warbler 

Hi! I'm Cerulean Warbler, the pretty singing bird in blue!
You may already know me from many fairy tales, as I represent happiness.
I like to sing, sitting on a branch, but nowadays I can't find many places
to sit and sing because of tall buildings with glass walls.
Also, many of my friends didn't notice those walls and crashed into them.
Please help me to sing freely again! 




Begitu la kisah kawan saya.
Sob Sob...
Oh ya, comel kan kawan saya?
Hahahaha...

Saya dah lama nak beli krim tangan ni.
Baru sekarang dapat. Ada la dalam minggu lalu.
Sebenarnya ada lagi 3 kawan dia (koleksi burung hantu).
Kalau ada rezeki, saya nak kumpul kesemuanya.

Mula-mula nak beli Berry Berry Cherry tapi tiada.
Maka, saya beli Sweet Cotton Candy.
Baunya sangat lembut. Macam bau produk Johnson's baby. Ahh, I love it!
Ada banyak lagi tapi berlainan koleksi la. Semua comel-comel.



Ok, itu saja. Selamat malam!


^___^



Apa kata anda? KOMEN je ...

Monday, September 23, 2013

Maybelline Color Tattoo Audicious Asphalt, L'oreal White Perfect Night, St. Ives Green Tea & Garnier BB Cream

Hello...bloggers!!!

Semalam..(ehem) hari antara hari yang best!
Sebab apa?
Sudah tentu la shopping! Wee...


Maybelline Color Tattoo (Audicious Asphalt)

Hooray! Koleksi terbaru color tattoo saya. 
Sekarang saya dalam misi mengumpul color tattoo.
Packagingnya dalam pot tu yang nampak comel.

Kali ni saya pilih Audicious Asphalt.
Lepas ni nak kumpul Edge Emerald, Pomegranate Punk dan Too Cool.
Masa saya beli ni tiada sale. Harga asal la jawabnya.

Harga : RM19.90

Di mana? : Guardian


Maybelline Baby Lips Pink Glow (Baby Pink)

Yay! Sekarang Pink Blast saya dah ada kawan.
Suka sangat dengan Pink Blast.
Harap-harap la Baby Pink ni best.

Harga : RM10.88

Di mana? : Guardian


L'oreal White Perfect Soothing Cream Night

Saya teruja nak cuba krim malam dari L'oreal ni.
Hasil terpengaruh dengan Sabrina Tajudin. Haha.
Pertama kali pakai, kulit muka rasa halus dan lembut sekali.
Agak berlainan dari krim malam yang pernah saya cuba.
So, kita tengok hasilnya nanti.
Mudah-mudahan sesuai dengan saya.

Harga : RM29.88

Di mana? : Guardian


St. Ives Green Tea Gel Cleanser

Dah lama nak cuba tapi bila tengok harga tu yang rasa malas.
Bila wajah dah teruk kena jerawat, baru nak beli.
Pertama kali cuba, bestnya....
Rasa segar sangat. Bau pun sedap!
Baru dua kali pakai. Hasilnya setakat ni ok la kan baru 2 kali. 

Harga : RM26.50

Di mana? : Guardian


Eversoft Oil & Acne Control

Ini pun dah lama nak cuba cuma ada size besar gedabak je.
Nasib baik kali ni ada size sederhana.
Baru sekali guna, ada perubahan sikit. Jerawat besar tiba-tiba kecut.
Saya akan guna jika timbul jerawat besar saja.

Harga : RM5.90 

Di mana? : Supermarket 


Simple Exfoliating Body Wash 

Merupakan produk mandian kegemaran saya.
Produk ni tak akan ketinggalan dalam senarai shopping.
Kalau tak silap, ini dah botol ke 4, 5 atau 6. Err.. tak ingat la pula.

Harga : RM19.90

Di mana? : Guardian


Ellips Smooth & Shiny

Serum kegemaran iaitu ellips.
Kali ni pilih warna kuning.
Beli dua pek sekali sebab ada promosi.

Harga : RM14.88 For 2

N/P : RM9.90/1 pek

Di mana? : Guardian


Garnier BB Cream 

Dah lama nak cuba tapi takut tak sesuai.
Bila tengok review banyak kata best, tu yang nak teringin nak cuba.
Cari di Guardian tiada jual.
Pergi supermarket ternampak la Garnier BB Cream yang comel lote ni, 10ml je.
Ok juga la sebab kalau tak sesuai tidak juga membazir kan? Hehe.

Harga : RM8.90

Di mana? : Supermarket


^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

Saturday, September 21, 2013

Maybelline Dream Bouncy Blush, Maybelline Volum' Express Mascara, NARS, EcoTools & Tarte

Hello... bloggers!!!

Hari ni nak share haul dari USA.
Dah lama order baru dapat dalam bulan ni.
Ada masalah mascara tu USA tak nak hantar ke Malaysia
dengan alasan 'flammable'. Huhu.


Maybelline Volum' Express One by One Mascara (Washable) Very Black

Sebenarnya saya nak yang waterproof tapi dapat washable.
Bila saya tanya seller tu, seller tu cakap dah klik waterproof maybe
pihak Maybelline yang silap. Oo... 


Maybelline Volum' Express the Rocket Mascara (Waterproof) Very Black

Masa saya order mascara the Rocket ni, belum ada masuk Malaysia lagi.
Bila dapat tahu Malaysia ada jual, bengang tau! Dah la beli mahal ditambah
dengan international shipping dan tax yang mahal. Haish.. 

Lepas tu saya menang Giveaway Maybelline, dapat hadiah mascara the Rocket.
Hah, makan mascara aku kali ni. Haha. 
Tapi bezanya yang ada di Malaysia tu bukan waterproof. Tu yang senang dicuci. 
Kalau waterproof, berusnya warna biru. Paling saya suka dapat juga
merasa mascara yang berusnya belum kena celup. Yippie!

P/S : Maybelline Malaysia jual la mascara macam dalam packaging kadboard ni.


Maybelline Dream Bouncy Blush (Candy Coral)

Ini la yang diimpikan selama ni. Akhirnya dapat juga. Alhamdulillah.
Best pakai blush ni. Rasa nak tekan banyak kali. Kan bouncy. Hehe.
Walaupun jenis cream, teksturnya macam powder juga. Tidak melekit.

Cara pakai cuma tekan-tekan lepas tu dab-dab kat pipi.
Kalau cara saya pula tekan atau gosok perlahan lepas tu dab-dab.
Ianya tahan lama dan warnanya sangat cantik!
Pipi akan nampak cantik sekali! Serius.

Saya suka warna coral, peach atau gold sebab blush warna jenis begitu
yang paling sesuai dengan saya.


Maybelline Dream Bouncy Blush (Hot Tamale)

Yang ini saya belum cuba lagi. Rasa sayang nak pakai. Wahaha.
Harap-harap la sesuai sebab tengok review warnanya agak merah sikit.

Saya berharap sangat yang Maybelline Malaysia bawa masuk
Dream Bouncy blush ni. Best sangat tau!
Saya nak sangat kumpul semua. Nak order dari USA lagi rasanya
tak akan la sebab mahal. Huhu. Kalau banyak duit boleh la.


NARS Single Eyeshadow (Nymphea)

Masa mula-mula dapat terkejut juga la tengok eyeshadow NARS ni.
 Bukan apa, kecil je rupanya. Tak perasan beratnya cuma 2.2g saja.
Nasib baik beli masa sale tapi masih mahal la sebab kecil kan.
Harganya tu kalau saya beli Milani Baked Blush(wishlist) lagi bagus.
Boleh dapat 2 lagi. Lepas tu, tak banyak pilihan warna.
So, saya pilih warna pink. Jadikan sebagai blusher.

Saya dapat 3 barang free. Tarte Brazilliance (tak pasti untuk apa) dan
2 perfume vials dari Daisy Marc Jacobs (dah ada) dan Daisy Marc Jacobs
Eau So Fresh (ini sedap baunya).


EcoTools Custom Coverage Buffing

Berus ni saya order dari seller lain. Murah je. RM25. Sangat-sangat best.
Lembut dan berusnya padat. Saya macam gila dengan berus dah sekarang.
Baru-baru ni ada order Sigma Brush. Tak sabar nak cuba. Wee...


^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

Sunday, September 8, 2013

HiShop August Beauty Box (Ambassador)

Hello... bloggers!!!

Baru-baru ni saya join HiShop Beauty Ambassador Programme.
Tak sangka pula saya terpilih sebagai HiShop's Preferred Blogger
untuk review HiShop August Beauty Box. Yippie!

Terima kasih, HiShop!

Cara nak sebut HiShop adalah 'Hai-Shop.' Sebelum ni pun saya tersalah sebut.
HiShop merupakan kedai kecantikan dan kosmetik secara atas talian (online).
Semua jenama produk adalah dijamin tulen. So, tak perlu la risau.
 HiShop ada jual produk Yadah, Stage, Farmasi, Candydoll dan banyak lagi.



Saya terima parcel dari HiShop dalam keadaan baik dan tak kemek.
Kotaknya berwarna pink. Mesti ramai yang suka.



HiShop membuat penghantaran secara percuma dengan pembelian minimum
RM50 dan dalam masa 7 hari. Wow!

Kebanyakkan dapat dalam masa 2-3 hari saja. So, tak perlu risau.



Untuk HiShop August Beauty Box, saya terima 3 produk 
dan 3 diskaun voucher dari HiShop, White.my dan MilkADeal.com




Ini merupakan produk kegemaran saya. Saya sudah lama
nak mencuba produk dari Jelly Pong Pong dan paling best saya dapat
Mineral Foundation dalam bentuk loose-powder (serbuk) yang sememangnya
saya menginginkan produk jenis sebegitu untuk makeup kemasan terakhir.

RM79.00

Made in Italy




Mask ni unik sebab serumnya tidak bercampur dengan mask.
Bila nak guna baru la tekan bahagian serum tu seperti contoh didalam gambar.

RM9.90/1pc sheet 

Made in Korea



Like HiShop on Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy

Follow HiShop on Twitter : https://www.twitter.com/hishop.my

Subscibe to HiShop for exclusive updates : https://www.hishop.my/subscribe



Istimewa RM20 rebate untuk pembaca kesayangan saya!


AUGBOX


**Dengan pembelian minimum RM99. Sah sehingga 31 Oktober 2013


Jangan lupa klik banner HiShop di atas sebelah kanan tu yea!


Terima kasih. Muah!


^___^



Apa kata anda? KOMEN je ...

Tuesday, September 3, 2013

TAG : Beauty Junkie

Hello... bloggers!!!

Image from Google

Seriously, this is very tough question but really interesting to do. 

So, let's do it!

1. Favorite makeup items.
Lipstick, eyeshadow, bronzer and blusher.

2. Favorite High End & Drugstore brand.
High End - MAC.

Drugstore - Maybelline, Revlon, Milani and Silkygirl.

3. What is the product you would buy even it is expensive?
Lipstick, eyeshadow palette, bronzer and blusher.

4. What is the product that you would not buy even if its cheap?
Lip gloss.

5. How many makeup product do you have?
Not too much (I think).

6. Did you purchase all of your makeup?
Not all. But mostly I bought. Sometimes sponsored by my mum and my bf.

7. What is your favorite makeup season?
Definitely, Fall season.

8. Any makeup tips?
Scrub your lips before apply matte lipstick.

9. Do you love wearing lip gloss?
No.

10. Why? (to the previous question).
I don't like because it feels sticky.

11. What is the most neglected makeup steps?
None.

12. What is your first makeup application?
Lipstick by Silkygirl.

13. Do you wear makeup to school?
No.

14. How often do you clean your makeup brushes?
Once a week.

15. Do you wear makeup every single day?
Of course, no.

17. If I could create one makeup item what would it be and why?
Eyeshadow palette because I love colorful eyeshadow.

18. What is the most makeup items do you have?
Lipstick.

19. What is the least makeup items that you own?
Lip gloss.

20. Describe your makeup routine in 3 words.
Natural - Shimmer - Flawless


I would like to tag :



And to all readers!

^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

Monday, September 2, 2013

August Favorites 2013

Hello... bloggers!!!

Apa khabar? Sihat ke?
Sekarang dah masuk bulan September.
Cepat betul masa berlalu.

Nak tahu produk apa yang saya suka sepanjang bulan Ogos?

Taddaaaaaaa...


1. Victoria's Secret Mango Temptation Refreshing Body Mist 250ml

Salah satu body mist dari VS kegemaran saya. Baunya sungguh sedap!
Bau fruity floral. Saya ni kurang suka bau yang sweet sangat. Tapi
yang ini bau sweet fruity floral fresh.

Body mist yang saya punya tu jenis Secret Garden (botol bulat).
Senang cerita, botol lama la. Original tau! Jangan silap ok!
Saya beli pada awal tahun lalu kot. Tak ingat la pula. Huhu.


Mango Nectar, Hibiscus and Pink Watermelon


Mix dengan bahan di atas. Boleh bayangkan tak?
Saya syorkan anda untuk mencubanya.

Harga : RM57.00


2. Real Techniques Stippling Brush by Samantha Chapman

Stippling brush paling best yang pernah saya cuba setakat ni.
Sangat lembut wa cakap sama lu... Tak rugi beli. Lepas ni nak
kumpul duit beli jenis lain pula.  

Harga : RM50.00


3. Lotion Mustajab Jasmine Scent

Best tau losyen ni. Pati halia dengan jasmin. Rasa nyaman bila sapu
di tempat yang lenguh-lenguh, cramp atau masa nak tidur.
Tidur pun jadi nyenyak. Zzzz...

Losyen mustajab ni ada banyak jenis. Kalau korg tak suka bau minyak angin
yang kuat, boleh cuba jenis jasmin. Selain itu, ada ros dan delima.

Harga : RM20.00

(Tapi saya tawar-menawar, dapat RM12.00)


4. e.l.f Eyebrow Stencil Kit

FYI, saya tak pandai lukis kening dengan baik. Hewhew.
Nak guna senang je pun. Ada contoh cara guna dibelakang kit tu.

Harga : RM13.00


5. Crabtree & Evelyn Lavender ultra-moisturising Hand Therapy

Krim tangan paling best. Dah la cepat meresap, wangi lagi! 


Harga : RM30.00

(Saya dapat semasa subscribe Modbox. Thanks, Modbox)


6. Maybelline MasterBrow (Brown)

Percaya atau tidak kalau saya katakan ini merupakan brow liner paling
best yang pernah saya cuba? Kenapa? Sebab warna coklatnya tidak
seperti warna coklat yang biasa ada dijual tu. Warna coklat dari MasterBrow ni
lebih sepadan dengan warna bulu kening saya. Bila saya pakai warna hitam dan 
coklat mesti tak sesuai. Nampak pelik. Tapi bila warna coklat dari MasterBrow ni
sesuai pula. Sebenarnya saya keliru nak pilih antara Brown atau Grey. 


Saya lukis banyak lapisan (lebih 5 kali), warnanya tetap begitu. 
Lagi best ianya jenis bujur. Senang nak lukis. Tak perlu guna sharpener.
Cuma putar sahaja. Lepas ni saya nak cuba warna Grey pula.

Harga : RM14.31 (Watsons)


7. Maybelline Color Tattoo Tenacious Teal

Oh my! Saya sangat suka Maybelline Color Tattoo. Sangat suka
akan warna dan packagingnya. Sejak ada Sale ni, apa lagi
aktiviti mengumpul la jawabnya. Hee. Saya lebih suka pakai Color Tattoo
menggunakan jari berbanding berus. Bagi saya guna jari lagi cantik. 


Bulan Ogos lalu pakai warna Tenacious Teal sebab nak suai padan
dengan baju raya. :p

Saya berharap sangat yang Maybelline Malaysia dapat bawa masuk warna
Pomagranate Punk dan Too Cool dan bawa sekali
edisi Maybelline Color Tattoo Metal.

Harga : RM17.91 (Guardian)


Maybelline Color Tattoo 24hr

Bad to the Bronze [Owned]

Bold Gold [Owned]

Fierce & Tangy [Owned]

Tenacious Teal [Owned]

Painted Purple[Owned]

Tough as Taupe [Owned]

Audacious Asphalt [Not Yet]

Edge Emerald [Not Yet]

Pomagranate Punk [Not Available in Malaysia]

Too Cool [Not Available in Malaysia]


What is your August Favorites?


Do share with me & leave your link below. Don't be shy!


^___^



Apa kata anda? KOMEN je ...