Wednesday, September 25, 2013

ETUDE HOUSE Missing U Hand Cream :: Cerulean Warbler :: Sweet Cotton Candy

Hello...bloggers!!!

Saya nak perkenalkan kawan baru saya.
Dia comel sangat!
Tapi dia tidak boleh bercakap.

Kawan saya ni ada kisah yang sangat menyayat hati.
Sedih juga la bila tahu.
Jom, baca kisahnya...

Story of Cerulean Warbler 

Hi! I'm Cerulean Warbler, the pretty singing bird in blue!
You may already know me from many fairy tales, as I represent happiness.
I like to sing, sitting on a branch, but nowadays I can't find many places
to sit and sing because of tall buildings with glass walls.
Also, many of my friends didn't notice those walls and crashed into them.
Please help me to sing freely again! 




Begitu la kisah kawan saya.
Sob Sob...
Oh ya, comel kan kawan saya?
Hahahaha...

Saya dah lama nak beli krim tangan ni.
Baru sekarang dapat. Ada la dalam minggu lalu.
Sebenarnya ada lagi 3 kawan dia (koleksi burung hantu).
Kalau ada rezeki, saya nak kumpul kesemuanya.

Mula-mula nak beli Berry Berry Cherry tapi tiada.
Maka, saya beli Sweet Cotton Candy.
Baunya sangat lembut. Macam bau produk Johnson's baby. Ahh, I love it!
Ada banyak lagi tapi berlainan koleksi la. Semua comel-comel.



Ok, itu saja. Selamat malam!


^___^



Apa kata anda? KOMEN je ...

17 comments:

  1. omel! sy pun slalu trpengaruh beli skincare korea sbb packaging dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omel kan? Hehe. Produk dari Korea ni majoriti comel. Nak tarik perhatian la tu... :D

      Delete
  2. cute..ingatkan nak tolong the bird sing freely at last rupanya pakai je krim hahaha.. bestla.. dekat Kuching mana nak dapatkan produk ni.. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha... (Ketawa guling-guling). Di Kuching ada Etude House tak? Produk ni ada di Etude House.

      Delete
  3. hahaha :D ntahlah juga nanti saya check information di internet sama ada Etude House ada di kuching atau tidak. nak juga tau mcm mana produk ni. hehe

    ReplyDelete
  4. saya pun ada hand cream ni jugak. warna hijau dgn pink. bau apple dgn strawberry.. sedap mcm nak makan je... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay! Bau strawberry ke yang pink tu? Ingatkan cherry. :( Best kan hand cream tu? ;)

      Delete
    2. haha silapla.. strawberry tu jenis lain... :P mmg best pun..

      Delete
    3. Alya beli jenis koleksi mana? :)

      Delete
    4. yg lagi satu tu dlm bentuk tiub.. mini jamjam punya collection... ha yg itu baru ada bau strawberry.. mcm jem strawberry pun iye jugak... rasa mcm nak makan je bila bau... hehe

      Delete
  5. berapa harga hand cream ni, dear? Etude House ada di beberapa shopping complex di sini. yay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya saya beli secara online. RM25 tapi tidak termasuk postage la. Cuba khyrull check di kedai Etude House. Nanti inform saya harganya, ok? :)

      Delete
  6. Ok :) kat Kuching mungkin harganya lebih sikit kot. awk beli online kat mana eh?
    saya suka packaging Etude House yg Queen Bee warna pink tu, TOO CUTE tengok info review bau flora, nanti saya cuba singgah ke sana. hehe thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya beli di Best Buy World. Hehe. Hari tu masih banyak sekarang tinggal 2 saja lagi. Banyak comel kan? Mesti best kalau bau floral. :)

      Delete