Tuesday, October 23, 2012

Review : ESKINOL Pimple Fighting

Hello...bloggers!!!

saya nak buat review pasal
ESKINOL
kali ni saya nak cuba jenis

Pimple Fighting
Facial Deep Cleanser with Dermaclear Formula

Dries up pimples in as early as 3 days*
Lightens pimple marks

nampak tak tanda ' * ' tu?
itu bermaksud minimum secepat 3 hari jerawat akan mengeringkan
dan bergantung pada individu tu sendiri juga
mungkin cepat mungkin lambat
kalau saya 2 hari dah kering
saya ada satu bekas jerawat yang menghitam di pipi akibat
terlalu seronok memicit tanpa memikirkan kesannya
......
saya pakai
ESKINOL Pimple Fighting
bermula malam Ahad lalu sehingga hari ni Selasa pagi
bekas jerawat saya tu beransur cerah dalam 80%
tidak seperti sebelum ni hitam seperti tahi lalat
kuangkuangkuang

*maaf tiada testimoni bergambar
sebab agak susah nak snap diri sendiri dengan kamera handphone*

Pimple Fighting 
Facial Deep Cleanser

Removes deep seated dirt, excess oil and makeup with
Micro-cleanse Anti-bacterial Formula.
Dries up pimples in as early as 3 days* with
Dermaclear Formula which contains Salicylic Acid and Tea Tree Extracts.
With Vitamin B3 to lighten pimple marks.
*Based on clinical test

Soap is not enough.
Washing your face with soap is not enough. After washing your face twice,
apply Deep Cleanser with cotton and you 
will see that there is still dirt left.

mfg. date : 09/04/12

Net Vol. 75ml (2.5fl.oz.)

ok, itu memang benar!
cuba tengok kapas yang saya guna di bawah


eeewww...
selepas cuci muka masih ada lagi kekotoran
huhuhu

*Best Before 24 months from mfg. date/(DD/MM/YY)

Directions For Use :
Moisten a piece of cotton and apply on face and neck.
Repeat until no trace of dirt is seen on the cotton.
Use anytime and anywhere to get truly clean skin.

 **Tips dari saya : bila nak sapu tu, sapu secara ke atas tau!

Selamat Mencuba!

^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

31 comments:

  1. yeay! ni wt sy excited nk cri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf, shu. buat t'tunggu2. tiba-tiba pandai slow internet. hehe...

      Delete
  2. nak cari juga la ,
    beli berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. keyme, saya beli RM4.50. saya tak jumpa botol size besar.

      Delete
    2. ok2 , saya dah try pakai macam2 produk untuk jerawat , tapi tak jadi pun , nak try pakai yg ni pulak . thanks ye sebab bgtau , kalu x mmg tak tahu :)

      Delete
    3. welcome. saya pun dah try pakai mcm2 tapi produk dulu-dulu juga ok. sebelum ni guna Eskinol Lemon tapi saya lebih suka yg baru ni, Eskinol Pimple Fighting. keyme try la. mana tau sesuai? belum cuba belum tahu kan? ^___^

      Delete
    4. tu la , nak try cari , beli kat mane? tempat mcm guardian or watson ada x? farmasi?

      Delete
    5. rasanya watson & guardian takde la. cuba keyme cari kat supermarket/farmasi/giant/tesco/kedai runcit. ^___^

      Delete
  3. Berapa harganya ni yang? susah betul nak cari brand eskinol ni. belikan~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM4.50 je, lin. nak ke? boleh2 tapi tunggu bulan depan la. ok ke? hehehe...

      Delete
  4. bestt ni. ada jual kat watson tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, nana. setakat ni tak pernah nampak kat watson lagi. ^___^

      Delete
  5. Replies
    1. Insyaallah. kalau ada nanti saya inform yea. :]

      Delete
  6. Awak beli eskinol ni kat mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, amerie. saya beli di supermarket, di Sabah. ^___^

      Delete
  7. hai..boleh cari kat kota raya second floor.kedai tu nama precious something.saya xingat,.ada macam2 jenis eskinol kat situ..n eskonil saiz besar 225mL with just rm8.90..saya guna skrg n alhamdulillah
    jerawat dah okay :D..thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga eskinol memang murah daripada yang saya jual. saya jual dengan harga agak mahal pun sebab kira dari segi kos minyak. kedai jual murah sebab mereka beli secara borong. tu sebab murah. syukur la jerawat jed dah ok. tu maknanya sesuai dengan jed.

      sesiapa tahu atau dekat dgn kota raya, boleh la sudah beli di sana. :)

      Delete
    2. Haha. Eskinol ni ada jual kat supermarket tertentu saja. :)

      Delete
  8. aah dekat kota raya ade..sy pun br beli dr sane.. seminggu dh surut caler parut kat muka... menakjubkan eskinol nie..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Lupa pula tapi boleh cari di supermarket. :)

      Delete
  10. Replies
    1. hai, Nur. eskinol ada di Sabah dan Sarawak. tak sure pula ada ke tak di Semenanjung. Nur boleh beli secara online melalui salah seorang famous blogger di Sarawak. http://www.ziemadinistore.com

      Delete
  11. Akak ada jual ke? How much eh? Kat sini tak jumpa la hm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye,sy ada jual eskinol online..boleh WA atau telegram 0138440073..

      Delete
    2. Tak jual la, dik. Boleh cari di supermarket. :)

      Delete