Thursday, October 10, 2013

#3 : Wishlist Perfume

Hello... bloggers!!!

Ini merupakan Wishlist Perfume saya yang terbaru.

Check it out!



Juicy Couture Viva La Juicy La Fleur

white floral, fruity, sweet, vanilla, caramel, fresh

Viva La Juicy La Fleur ada lain sikit berbanding Viva La Juicy.
La Fleur ni baunya soft, floral, sweet dan fresh.
Pertama kali hidu masa beli miniature La Fleur lepas tu terus jatuh hati.
Botolnya tinggi berbanding yang Viva La Juicy yang lain.



Juicy Couture Couture La La

fruity, citrus, sweet, fresh, green

Belum pernah hidu tapi apa yang suka sebab ada semua notes kegemaran saya.
Mana-mana perfume jika ada fresh atau citrus, memang saya suka.
Selain itu, cuba tengok botolnya.. cute kan?



Juicy Couture Viva La Juicy NOIR

fruity, woody, white floral, caramel, sweet, vanilla

Walaupun ada notes woody, saya suka sebab ada white floral dan juga botolnya!
Reben berwarna hitam sebab ada nama NOIR. 
I love Juicy Couture. Kalau boleh nak kumpul semua perfume Juicy Couture.



Benefit Ring My Bella

white floral, rose, floral, vanilla, fresh

Benefit popular dengan produk kosmetiknya seperti blusher, primer dan banyak lagi.
Dah lama saya nak sangat beli perfume dari Benefit ni.
Pertama kali nampak dalam YT video pada awal tahun lalu.
Mula dari sana la saya teringin sangat nak memilikinya.
Botolnya simple tapi kotaknya yang cantik. Hehe.



Lanvin Jeanne Couture

sweet, aquatic, fruity, floral, fresh, ozonic

Ini merupakan perfume dari Lanvin yang kedua saya suka.
Pertama tu sudah tentu la Lanvin Marry Me!
Jeanne Couture ni agak berlainan baunya.
Saya sangat-sangat enjoy bila pakai perfume ni (vial) dan nak full size pula.
Botolnya simple tapi ada reben berwarna ungu tu yang nampak comel.



Giorgio Armani Armani Code

citrus, white floral, sweet, honey, vanilla

Ini juga merupakan antara perfume yang pertama kali saya hidu terus jatuh hati.
Pada saya baunya sangat elegan dan misteri.
Oh I love it so much!
Sangat sesuai pakai waktu malam tapi siang pun ok juga.


Terima kasih kerana sudi membaca.


Jangan lupa beri komen atau kongsi senarai perfume kegemaran anda!


^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

18 comments:

  1. sy xbrjaya lg nk beli Viva La Juicy sbb aritu xde..alahai, ada yg bru plak..msti cri ni! dhla mnarik botol dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada nampak seller jual Viva La Juicy 1 set. Viva La Juicy La Fleur soft sikit berbanding Viva La Juicy. Sedap baunya. Couture La La memang cantik. Saya ada tengok di kedai tapi tak sempat nak hidu. :)

      Delete
  2. best. Viva La Juicy La Fleur tu mcm menarik je :) u have great taste. biasanya kalau nak tahu mcm mana review2 dr pengguna perfume, Khyrull biasa lawat www.fragrantica.com

    Dear, mana u beli dan dapatkan miniture perfume Viva La Juicy La Fluer tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nak try je hihi. i bnyk perfume kegemaran, the latest on my wishlist is Lanvin Eclat de Arpege. :)

      Delete
    2. Sama la kita. Hehe. Selalu memang tengok di Fragrantica tapi tidak semua boleh percaya juga. Lain orang lain citarasa. Hehe. Saya lebih kepada tengok notes saja. Saya selalu beli miniature di Wangian di Hati. Yeah, Lanvin banyak best kan perfume dia. Eclat de Arpege tu memang famous. Brand Givenchy pun best. :)

      Delete
    3. puteri mmg suggest perfume yg bau best2 khyrull. : )

      Delete
    4. ya betul.. :) cuma sebagai sumber sahaja. oh,sy tahu dgn Wangian Di Hati. ye, memang nak cubalah perfume tu Puteri and Sarah..:)

      Delete
    5. Best pada saya je tu, Sarah. Tak tau la kalau orang lain macamana. Hehe...

      Delete
  3. Lanvin the best! hehe. pertama kali dpt vial terus suka. aishhh geram je tgk perfume yg cantik2. perfume nk beli, kosmetik pn nk beli. adoi, rabak duit! haha. benefit tu sarah x tau pula diorang ada perfume. puteri ada nmpk seller jual x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lanvin mana satu yang Sarah suka tu? Saya suka Marry Me!, Jeanne Couture dan Jeanne. Benefit ada perfume. Dah lama saya tahu. Bukan awal 2012, hujung 2011 rasanya saya tahu tu pun dari YouTuber Beauty Baby 44. Hehe. Saya belum nampak mana-mana seller jual perfume tu. Kena beli di kaunter Benefit la jawabnya. Jauh la.. Uwa.. :'O

      Delete
  4. tp x bole lupa katy perry meow tu. igt nk beli hujung tahun, kan ada sale byk. sale christmas n sale new year nanti. hehe. puteri ada bau x Anna Sui Flight of Fancy. ni pn best. perfume anna sui pn lawa2, ala2 vintage. tp dlm byk2 perfume dia sarah x suka bau anna sui rock me

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katy Perry Meow memang best! Nice je baunya. Yeah, better beli time ada musim perayaan. Hehe. Anna Sui pernah juga hidu 2-3 jenis. Memang ada yang berkenan dihati ni tapi tak ingat nama. Keliru. Haha. :D

      Delete
  5. salam kenal puteri ;)
    suke baca blog puteri.pasal beauty..actually baru je minat2 tp xtau la plak cmne nk gune..nnti boleh la puteri suggest kn er ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal, TelingaBulat. :)

      Terima kasih kerana suka dan sudi baca blog saya yang tak seberapa ni. TelingaBulat boleh tanya apa saja pasal beauty. Saya sedia menjawab. Ceewah.. Haha. :D

      Delete
  6. Replies
    1. Kan.. tu yang nak sangat jadikan koleksi. ;)

      Delete