Wednesday, July 17, 2013

Axxezories, 2-Step Mask, Bedak Thanaka, Starbucks & Baskin Robbins

Hello... bloggers!!!


ini la aksesori terbaru saya!
tak la baru sangat pun
beli pada bulan April lalu
baru sekarang nak tayang hihi

saya suka pakai aksesori terutama subang
saya suka beli di Vincci
ini pertama kali beli secara online

antara semua tu cuma rose merah saya baru pakai
yang lain belum pakai lagi
subang H&M tu original dari H&M
tu apa seller tu cakap la

saya tak tau pula sebab belum pernah ke H&M
dulu tak sempat ke H&M
sedih tau!
takpe nanti saya akan pergi juga dan borong aksesori
muahaha

subang rose tu takde jenama
so saya beli je sebab ianya rose
dan saya peminat rose
apa jenis bentuk rose saya suka


saya beli subang ni di Axxezories
sila search di fb sendiri ok!



ini pula beli dalam awal bulan 6 kalau tak silap
dah lama tunggu mini Marry Me! 
akhirnya ada juga tu sebab beli

DKNY Pure Rose tu pula saja-saja beli
tak guna lagi
beli tapi tak pakai membazir betul! huhu



macam ni la rupa mini Marry Me!
beza dengan full size cuma mini ni tiada reben
tu je la bezanya selain sizenya kecil kahkah



hah ini saya suka!
mask 2-Step yang dibeli oleh Mr.Bf
pandai dia beli w/pun beritahu melalui sms hihi

dia tak bagi saya jalan
so dia la belikan sebab kebetulan dia jalan
Watson buat promosi Buy 1 Free 1 masa tu

Watson jauh dari rumah saya
tu sebab dia tak mau saya bersusah payah jalan
semata nak beli mask :')



nampak tak?

comel kan!

seminggu sebelum puasa tu
saya jalan-jalan dengan kawan
ternampak je terus snap

nak sangat beli tapi batalkan niat sebab
saya tak suka bawa banyak barang masa naik bas
leceh la hewhew



beberapa hari sebelum puasa 
saya keluar dengan Mr.Bf
makanan wajib beli sudah tentu
kegemaran saya iaitu aiskrim Baskin Robbins (BR)

saya lupa nama aiskrim tu apa
saya nak Cotton Candy tapi malangnya habis
so saya cuba la perisa lain

putih tu nama hujungnya Praline
manis tapi sedap!
hijau tu pula saya fikir Mint Chocolate tapi bukan
ada badam dan rasanya boleh la



lepas beli aiskrim beli Starbucks lagi
sebelah kanan tu Caramel Frappuccino Coffee
kiri tu pula minuman baru Dark Mocha White Chocolate Pudding
sedap tau!



bedak Thanaka ni sampai minggu lalu
saya nak jenis Lemon/Limau packagingnya macam Rose tu
tapi tiada stok pula hewhew
saya beli je la yang ada

ok juga la
saya bandingkan Lemon tu best sebab tekstur padat
dan tak kering berbanding Rose sedikit kering

saya tak berapa suka bau Rose macam tu
bau Rose begitu la saya nak elakkan
sebab ianya buat saya bersin!

siapa ada beli Thanaka jenis Rose dia tahu la
saya cuma dapat terima bau bunga rose segar
dan perfume Especially Escada saja

saya dah pakai bedak Thanaka tu
apa bestnya dapat keringkan jerawat
ermm yang tak bestnya
pori-pori saya jadi tersumbat argh!
terutama kawasan T-Zone dan U-Zone

T___T

lepas ni terpaksa pakai di kawasan bebas zon
hmmm





Selamat Bersahur dan Selamat Berpuasa


^___^






Apa kata anda? KOMEN je ...

9 comments:

  1. Hello I'am Chris From France!!
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging

    ReplyDelete
  2. lama dh x beli perfume miniature. sis beli perfume miniature jimmy choo abis jatuh, terburai dh.huhu. btw, cotton candy BR mmg sedap kan. bau menyelerakan. bedak thanaka rose tu bole la baunya, tp mmg bkn mcm bau rose segar. sis punya ok, x kering. limau ade skit kering. sis simpn kt tmpt redup skit bedak sejuk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. sayangnya! perfume jimmy choo best baunya kan. saya suka. ya, cotton candy sedap! yum yum.. saya tak boleh hidu bau rose begitu, sis. mesti bersin balik2. bedak thanaka rose saya kering sikit. sebelum seal dah mmg dengar bedak tu di dalam berbunyi kalau di goncang. huhu..:(

      Delete
  3. yg tissue hello kitty tu sis dh beli. cantik. suka yg warna hitam tu. ade lg kotaknya sis simpan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. dah beli a... warna hitam tu paling cute kan! tu yg saya paling suka tengok. hehe..

      Delete
  4. rose kalau bau kuat sgt dh macam air sirap dah..annoying kadang2 bau dia.. hehe... bau rose dia cm sirap sgt x bedak tanaka tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, bau macam sirap rose. tapi sirap rose bau sweet sikit. ni mungkin ada campuran yang bikin sakit hidung. lepas tu bersin tak henti. maybe hidung saya saja kot yang terlampau sensitif. hehe..:D

      Delete
  5. comelnya subang! tp sy xleh pkai sbb kcik2 dlu tlinga brnanah bla tebuk subang..smala kt..sy bli yg lemon..bedak thanaka ni wt pori2 lg trsumbat..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan.. hehe.. mungkin alat tebuk tu tak bersih kot. kan.. semua orang komen best sangat macam takde kekurangan pun bedak thanaka tu. saya hairan sebab mustahil la pula harga begitu dan buatan ******* tu perfect sangat. bila cuba sendiri baru tahu. pori2 jadi tersumbat dengan dahsyatnya. argghhh..

      Delete