Tuesday, June 11, 2013

Haul : Bath & Body Works 3-Wick Japanese Cherry Blossom, eos Duo Lip Balms & Milani Baked Bronzer

Hello...bloggers!!!



Bath & Body Works 3-wick Candle (Left)
eos (Right)
Milani Baked Bronzer (Middle)



Signature Collection

Japanese Cherry Blossom

Scented Candle


14.5 oz / 411 g

Made in Canada



Rare Japanese cherry blossom with Asian pear,
mimosa petals and cedarwood

Price : $20.00


Japanese Cherry Blossom merupakan scent popular
dari Bath & Body Works. tapi pada pendapat saya baunya
just ok je. harap-harap bila bakar baunya sedap.
kalau body mist, maybe saya akan menyesal beli kot! hehe



eos
(evolution of smooth)

A delightful duo of lip balms


100% Natural
95% Organic



eos Smooth Lip Balm Sphere Easter/Spring 2-Pack

Limited edition Flavors : Strawberry Sorbet and Passion Fruit
The evolution of smooth a natural reason to smile



All-natural eos lip balms are packed with nourishing 
shea butter, vitamin E and jojoba oil for super-soft lips.

Welcome to the evolution of smooth. To keep your lips looking and feeling
healthy, we created this 95% organic, 100% natural lip balm that's
petrolatum and paraben free, just like you.

Packed with antioxidant-rich Vitamin E, soothing Shea Butter and Jojoba Oil,
eos keeps lips moist, soft and sensationally smooth.

- Long-lasting moisture
- Shea Butter & Vitamin E
- Smoothes on clear
- 95% Organic
- 100% Natural
- USDA Organic

New smooth sphere precisely glides on to lips. Twist off top.




Passion Fruit (Purple)
Strawberry Sorbet (Pink)

sebelum ni dah pernah beli eos lip balm
Lemon Drop(Yellow) dan Medicated Tangerine(Orange).
saya suka eos ni sebab comel dan ada pelbagai perisa.

selain itu, ianya dari bahan organik. rasa dan baunya sangat sedap!
paling best tiada 'rasa' fragrance tau!

saya nak kumpul eos lip balm. comel sangat tu yang tak dapat nak tahan. haha



Milani Baked Bronzer

Shade : Golden


Made in Italy



A multi-purpose, streak-free bronzer for eyes, face & body.
Give you an instant radiant glow! Mirror & brush included.

How to use : Use DRY for a sheer luminous finish. WET for a
more intense look.

Glide brush over color and lightly tap off excess powder. Lightly
apply to cheeks, forehead, chin and/or nose and blend well for a soft glow.




nampak kan tanda bulat tu?
pertama sekali saya perasan yang clear plastic packaging(ada nama Milani tu)
sebelah tebal dan sebelah tidak
sebelum saya buka seal bronzer ni, dah ada serbuknya terkeluar
ok, ini nampaknya petanda tidak bagus!

bila buka seal, memang pecah akibatnya tertekan oleh penutup clear plastic.
baked bronzer ni sebenarnya dilekatkan sekali atas lilin tu (lilin tu berat ok!)
semasa penghantaran faham-faham je la kan mesti kena humban sana-sini

barang-barang saya ni kena balut dengan bubble wrap saja
bubble wrap ni kan mudah pecah kalau terhimpit
lebih-lebih lagi lilin tu berat (411 gram)
ditambah dengan barang-barang orang lain lagi

saya fikir kalau la baked bronzer tu tak dilekatkan sekali dengan lilin,
sudah tentu tidak pecah dan rosak.
kalau guna kotak lagi bagus.
walaupun baked bronzer tu dibalut dengan bubble wrap,
tetap juga pecah bubble wrap tu sebab sekali balutan je..
kan lilin tu berat! huhu

nampak sangat saya tak puas hati kan? huhu

sedih sangat! sob sob :-'(



ini la sepatutnya kelihatan jika dalam keadaan elok,
nampak tebal 



ini pula bahagian yang pecah tu,
nampak rata sebab tertekan ke bawah




That's all...

 Thanks for stopping by and leave the comment below if you want!

^___^


Apa kata anda? KOMEN je ...

14 comments:

  1. aaa! eos lip balm yg pink and purple tu! and bbw candle! best nyaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan eos tu? hihi. saya balik2 sapu kat bibir. baunya boleh addicted.:)

      Delete
  2. Nak EOS tu!! mana beli? hehehe. comey je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wiida!!! I miss you. hehe. saya beli dgn retail paradise. comey kan, pink purple. warna yg sepadan!:)

      Delete
  3. sis pn x suka bau japanese cherry blossom. wlaupun ade cherry tp x dpt kesan bau cherry. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan saya je tak suka. sis pun tak suka. bukan cherry yg buah tu, sis. ini Japanese Cherry Blossom sejenis bunga yg famous di jepun tu. pd saya sedap lagi Japanese Cherry Blossom dari The Body Shop.

      Delete
    2. a'a. sis lupa. haha. nama cherry asyik igt buah cherry je. baunya x mesra kt hidung. eos lipbalm tu cute sgt, salah satu wishlist..tp blum beli lg. next time maybe. puteri beli brapa utk 1 kotak tu? kt retail ye

      Delete
    3. baunya wangi. mungkin orang lain suka kot. lain orang lain citarasa kan. hehe.. ya, beli di retail. beli la.best tau!;)

      Delete
  4. Replies
    1. comel kan? mcm telur tapi berwarna. hehe..

      Delete
  5. swatches untuk milani tu please.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah.. saya dah cuba Milani Blush. warnanya sangat2 pigmented dan cantik! ;)

      Delete
  6. Tolong doakan untuk sahabat ejulz yg tgh tenat ni k.. terima kasih "Doakan untuk dia"

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya doakan semoga kawan ejulz cepat sembuh. Amin.:)

      Delete