Wednesday, March 12, 2014

[Part 1] : LUSH Haul!

Hello... bloggers!!!

Hari ni nak buat entri pasal LUSH.
Tahu LUSH tu apa? Cer check sini. Dah tahu kan?
K... sebenarnya dah lama nak cuba LUSH.
Dulu tak tahu pun boleh order online.
Ada juga seller jual tapi 1 bath soap tu berharga RM35++(exclude postage).
Bila dah ada LUSH online shop, hati pun gatal nak order.

Ini pengalaman saya beli LUSH SG secara online.
Sebelum order, saya survey la mana yang nak.
1st nak LUSH Sweet. Nak order dah ni...
Tiba-tiba pula blogger Tammy post kat FB dia pasal LUSH dia.
OMG! Pecah dan leaking... Terus tak jadi order.
**Macam petanda tak suruh beli pula kan?**

Beberapa hari kemudian dia post lagi yang LUSH dah kena ganti yang baru.
Bila order kena inform supaya guna bubble wrap atau pelekat.
Pihak LUSH pun berbuat demikian la juga.
Saya pun cuba order la dan inform supaya guna bubble wrap dan pelekat.
Selepas 4 hari parcel pun sampai.

Nak tahu apa jadi LUSH tu?
Saya ada record guna video IG dari buka plastik GDex sampai kotak LUSH.
Sudahnya tak ter-record. WTF!
Maklum la pertama kali guna video IG. Zzzz...
Hanya dapat ambil gambar saja.


So yeah, ini la keadaannya semasa dibuka.
Tak sentuh lagi. Cantik kan?

(-_-)



Cantik betul gaya 'landing' Lip Scrub tu kan?

Lucu kan?

Nak ketawa ni! Bwahahahaha....

(-_-)



Mari tengok ke mana pula 'kepala' Lip Scrub tu.



Fokus lagi...



Dan lagi...



Di dalamnya begini la. Anda sanggup nak guna?

Dah tak hygiene!

(T-T)


Macamana Lip Scrub boleh jadi begitu hah?
Agak mustahil boleh terbuka jika tidak ditutup dengan ketat.



Bath Soap, Bubble Bar & Bath Bomb pun tak di pack dengan kertas.
Apatah lagi guna bubble wrap. Tiada.
Sia-sia saja pesan. Langsung tidak dihiraukan.
Bagus jangan adakan ruang mesej tu!



Shower Gel pun tak kena guna pelekat.
Cantik sungguh keadaannya. Sangat 'SNOW' FAIRY.



Bath Bomb pecah!



Hah, tu serpihan LUSH bercampur dengan serbuk styrofoam.



Begini la... nice kan?



Setelah keluarkan styrofoam.

(-_-)


Saya order pada 21.2.2014(Jumaat) dan sampai pada 27.2.2014(Khamis).
Dah la ambil masa nak sampai padahal Singapore je kot!
Paling sadis LUSH Candy Box yang saya order tu langsung tak kena periksa.
Ok tak ke dalamnya. Ini main hantar je. 
Saya bayar bukan RM10 la! Tapi RM170.
Siapa nak barang yang harga RM170 jadi sebegitu rupa?
Siapa tak sedih lebih-lebih lagi nak buat hantaran kahwin nanti. 

(T-T)


Macamana? Anda nak order LUSH SG online?
SILAKAN
Saya tidak menghalang sebab mungkin anda bernasib baik.
Pada saya, ini kali pertama dan terakhir saya order di web LUSH SG.



Bersambung...



Apa kata anda? KOMEN je ...

14 comments:

  1. sedihnya..huhu..dahla mahal, ssh nk dpt..tabah ye awk..mntak gantirugi cepat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih sangat sampai keluar air mata. Ye la kan nak buat hantaran. Haishhh... Dah minta tapi dah lebih seminggu tak sampai-sampai. T-T

      Delete
  2. another thing, nape blog update awk xnaik kt bloglist sy eh..ni pun kebetulan sy tringat awk sy jenguk sni..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uwaa... kenapa jadi begitu? Terharunya Shu ingat kat saya. Siapa la saya ni kan? Hikhik. Terima kasih, Shu. *Hugs* :)

      Delete
  3. puteriiii, adeh. sadis ni. teruk sgt ni.. x cuba minta ganti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarah... Teruk kan? Kalau tak buat hantaran tak la saya sedih sangat. Hmmm.... Dah cuba minta ganti tapi check tracking no. masih di Singapore. Tak tahu kenapa sebab dah lebih seminggu. T-T

      Delete
  4. i love lush too but i have not purchase online..the bath bomb break i can forgive because even i handcarry n balut bubble wrap pun pecah....tapi yg shower gell n lipscrub tu memang tak boleh maaf la...u try contact them..i think they will replace ur order!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Cindy. Warghh...betul-betul sensitif la LUSH ni walaupun handcarry dan balut bubble wrap. Lepas ni dah order lagi dah. Dah contact dan mereka dah ganti dan bagi tracking no. tapi tak tahu kenapa belum sampai. :(

      Delete
  5. teruknya..dah tak cantik laaaa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruk kan? Teruk betul servis LUSH SG tu!

      Delete
  6. Yang ni memang sedih huhuhu sedihnye...my greenland pecah :( besi kuttttt. Kesimpulannye kalau nak order Bath and body products.Jangan order online.
    http://notamanjaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kan? T-T Greenland tu lagi la pelik. Besi boleh pecah. Huhu.

      Delete
  7. Bak kata awak menulis kat atas, Tammy dah awal2 bagi sign barang pecah2. X brani hati ini nak membeli >.>

    http://bloobsblurbs.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Ingatkan LUSH SG sedar akan kesilapan mereka tapi tidak juga. Huhu. :(

      Delete