Thursday, January 23, 2014

Shopping! Urban Decay Naked Basics, NYX Soft Matte Lip Cream, Forever 21 & etc...

Hello...bloggers!!!

Hari tu pergi KL ada la shopping beberapa item.
Pergi awal bulan so bajet pun terhad.
Nasib baik CNY jatuh pada bulan Januari.
Sale pun berlambak la juga sana-sini.


MNG, Jelly Bunny, Sephora, F21, H&M, Parkson & Uniqlo


Sephora

Urban Decay Naked Basics

UD Naked Basics ni beli secara random.
Keliru nak beli antara Naked 3 atau Naked 2, last beli Naked Basics.
Mula-mula macam menyesal juga tapi bila dah pakai serius warna nice sangat!
1st time juga pakai e/s jenis matte (no shimmer/glitter).
Respon dari Mr.F pun ok. So yeah, I'm happy!



Tengok macam biasa je kan.
Cuba pakai dulu. 
Korg akan tahu macamana. Wee...

Paling fav Venus(Satin), Naked 2(Matte) & Faint(Matte)



NYX Soft Matte Lip Cream (San Paulo)

Ini la lip cream yang best yang saya beritahu pada entri lepas.
Jenis matte, ringan dan tahan lama walaupun selepas makan dan minum.
Rugi beli 1pc hari tu. Warna cantik dan harga pun murah.
Oh ya, beli produk di Sephora ni best sebab boleh daftar ahli secara FREE!
Menyesal tak daftar ahli pada tahun lalu. Ingatkan bayar. Hikhik. :P


Forever 21

1st time masuk F21 terus rambang mata. Haha.
Dulu tak sempat sebab kesuntukan masa.
Masa pergi tu ada sale. Memang best la macam rasa nak borong banyak-banyak.
F21 saya tak beli banyak cuma legging dan aksesori ni saja.
Bajet limit OK. Huahuahua.


Uniqlo

Cuba korg perhatikan apa yang berbeza?
OK, tak payah la main teka-teki.
Personal, saya rasa sangat KECEWA. Harga pada tag harga tu tak sama dalam resit.
Rasa macam tertipu. Hmmphh...
Hati sudah happy bila tengok harga ditag harga. Sekali di kaunter lain pula.
Bila tanya, alasannya, 'ini harga sale dulu..kami lupa ubah'. WTF.
Pekerja ramai sangat takkan la tak cukup untuk membuka/buang/ubah harga?
S***



RM39.90 untuk sehelai tank top begini?
Serius saya sangat kecewa!
Harga RM39.90 tu lebih baik saya beli legging dari F21 macam gambar di bawah.
Dapat 2pcs lagi tahu!

Forever 21

Legging dari F21 ni sangat-sangat selesa!
Tidak terlalu ketat seperti legging lain yang macam nak cekik kaki tu.
Cuma RM15.00 saja. Harga asal RM25.00.
Murah kan? Ada banyak pilihan warna lagi.


P/S : Siapa pergi F21? Nak kirim legging ni boleh? Please...
(^-^)"


Thanks for reading! K, bye...



Apa kata anda? KOMEN je ...

6 comments:

  1. sama taste!! :) semau brand favorite illy juga :)

    www.illyariffin.com

    ReplyDelete
  2. puteriii, nk tgk jelly bunny tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelly Bunny tu saya belum pakai lagi. Peram dulu. Hehe. Nanti saya post k... ;)

      Delete
  3. Lovely haul! The nyx lip cream is such a nice colour! And I like the uniqlo top- thanks for sharing! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello! Amanda. Thanks for stopping by here. :)

      Delete